بازار تبریز آنلاین - تصاویر دوربینهای مداربسته زندان صیدنایا در سوریه، پرسشهای بیپاسخ بسیاری را در ذهنها ایجاد کرده است. در حالی که زندانیان طبقات همکف و بالاتر آزاد شدهاند، دوربینها همچنان حضور زندانیان دیگری را در این زندان مخوف نشان میدهند. این زندانیان احتمالا در زندانهای زیرزمینی مخفی نگهداری میشوند؛ جایی که درهای پنهان آن هنوز کشف نشدهاند. با فرار زندانبانان از ترس جانشان، مردم اکنون با شکافتن دیوارها و زمین در تلاش برای یافتن راهی به این زندانهای مخفی هستند./عصر ایران
امام موسی صدر در سوریه زندانی بود؟
امام موسی صدر در زندان صیدنا سوریه’ این ادعایی است که در ساعات گذشته در شبکههای اجتماعی منتشر شده اما برخی میگویند که نمیتوان آن را چندان جدی تلقی کرد.
با باز شدن درهای زندانهای سوریه که در دوران حکومت ۵۴ سالهٔ حافظ و بشار اسد احتمال گرفتار شدن در آن هر منتقد و مخالف و مردم عادی را به وحشت میانداخت، هزاران زندانی در روزهای گذشته آزاد شده و در کمال ناباوری پا به جهان خارج گذاشتند.
برخی از این زندانیان چنان در قرنطینه و بیخبری نگه داشته شده بودند که حتی نمیدانستند حافظ اسد دیگر در قدرت نیست و ۲۴ سال حکومت سوریه در دست پسرش، بشار اسد، بوده و او هم دیگر رفته است.
رغید احمد الططری، خلبانی که از اجرای دستور حافظ اسد برای بمباران شهر حماه در سال ۱۹۸۱ خودداری کرده بود، پس از ۴۳ سال آزاد شد. سرکوب هواداران اخوان المسلمین در حماه در سالهای ۱۹۸۱ و ۱۹۸۲ دهها هزار کشته بر جای گذاشت.
در حالی که با فرار بشار اسد و فروپاشی حکومت او مخالفان قدرت را به دست گرفتهاند، آنها تاکید دارند که آزادی زندانیان در اولویتشان است.
کلاه سفیدها میگویند هیچ سلول مخفی در زندان صیدنایا پیدا نشد
امدادگران دفاع مدنی سوریه - کلاه سفیدها - میگویند عملیات تجسس در زندان صیدنایا را متوف کردند چون هیچ شواهدی مبنی بر وجود سلولهای مخفی و زیرزمینی پیدا نکردند. وزیرخارجه آمریکا میگوید اگر چه سرنگونی رژیم بشار اسد برای مردم سوریه فرصت بسیار مغتنمی به وجود آورده اما همزمان موجب پدید آمدن «خطرات و تهدیدهای بزرگی» هم شده که ایالات متحده نمیتواند اجازه ظهور و بروز این تهدیدها از جمله تجدید قوا داعش را بدهد. اسرائیل میگوید با هدف جلوگیری از دسترسی افراطگرایان به سلاحهای ارتش سوریه، حملات هوایی انجام داده است. گزارش شده تنها روز دوشنبه اسرائیل ۱۰۰ حمله هوایی در آسمان سوریه انجام داد./ بی بی سی
در زندان صیدنایا سوریه چه خبر بوده؟
در پی حمله تحریر الشام به رهبری جولانی برای سرنگونی اسد، زندانیان بسیاری از زندانهای شهرهای مختلف سوریه آزاد شدهاند. اما آنچه در صیدنایا دیده میشود، با سایر زندانها متفاوت است. در این زندان، زنان بسیاری نیز با اتهامات نامشخص زندانی بودهاند. گفته میشود برخی از زندانیان آزاد شده احتمالا عضو داعش بودهاند، اما در میان آنها افرادی نیز هستند که بیش از ۳۰ یا ۴۰ سال را در این زندان سپری کردهاند؛ مانند سهیل منوی، شهروند لبنانی با ۳۳ سال حبس، و راغید التطری که به دلیل خودداری از بمباران مردم سوریه، از زمان حافظ اسد، بیش از ۴۰ سال را در زندان گذرانده است. تصاویر تکاندهندهای از زندانیان شکنجهشده و گرسنه که به میله بسته شدهاند، ابعاد هولناک این زندان را آشکارتر میکند.
هنوز مشخص نیست چه تعداد از زندانیان، سیاسی و امنیتی بودهاند و چه تعداد از آزادشدگان به داعش تعلق دارند. اما در حال حاضر، مردم و نیروهای تحریر الشام در تلاش برای یافتن زندانهای مخفی و زیرزمینی صیدنایا و روشن کردن حقیقت پنهان در سایههای این زندان مخوف هستند./عصر ایران